TERAPEUTA GESTALT

TERAPEUTA GESTALT

Quan no es recomana l’Ou Medicina?

Cris

Cris

Terapeuta gestalt especialitzada en reprocessament del trauma i en acompanyament psicològic a la salut sexual de la dona. Faig consulta presencial a l’Alt Empordà i també en línia.

POTS CONTACTAR AMB MI AQUÍ

En el pla emocional, la feina que proposo, obre un camp que ens ajuda a resignificar la vivència de la pròpia sexualitat i coneixement del cos, creant així un vincle amorós de validació i respecte. Però no fa màgia per si sol, es necessita cura i posar consciència per anar elaborant noves experiències

També és possible iniciar un procés amb l’ou sense introduir-lo directament a la vagina, usant l’ou com a àncora en el treball simbòlic, i complementant-lo amb altres tècniques com ara el treball amb els somnis i el món oníric.

Des d’un punt de vista físic, l’ús de l’ou té, com t’he explicat, múltiples beneficis i contraindicacions. Quan no es recomana, en cap context, l’ús intra-vaginal de l’ou medicina:

Si utilitzes DIU

Independentment del tipus de DIU que facis servir no és recomanable per l’estrès que li suposa al teixit intern, a més que es podria moure el dispositiu i deixar de complir la seva funció.

Si estàs embarassada

Durant l’embaràs el teu úter ja està fent un gran esforç gestant la teva criatura. Encara que ja els hagis fet servir anteriorment és millor no donar més estímuls al teu cos. A més, quan l’ou és a dins, fem petites contraccions que podrien ser perjudicials per al nadó.

En canvi si busques quedar embarassada però encara no ho estàs, la feina d’enfortir el teu sòl pèlvic pot ajudar-te en el procés de concepció.

Postpart o quarantena

No es recomana l’ús dels ous durant el procés de quarantena. Durant el moment de puerperi tampoc no es recomana a menys que una professional de sòl pelvià t’ho recomani.

Durant la menstruació

Mentre menstruem estem «netejant i deixant anar» en el nostre cos físic i emocional. Són dies d’alliberament que l’ús de l’ou podria bloquejar el procés. Durant aquests dies es recomana que l’ou també descansi, es carregui de nova energia, s’alliberi de tot allò que s’ha treballat.

En cas d’infecció a la vagina

En aquest cas, és millor evitar l’ús de l’ou medicina ja que és un moment per mantenir-se al marge i permetre la curació, acompanyada de les orientacions del teu ginecòleg/òloga.

En cas de prolapse

Si tens un prolapse vesicular, vaginal o rectal, és millor deixar l’ou medicina per a una altra ocasió. No obstant les pràctiques dels ous medicina poden ajudar a prevenir aquestes malalties, però no recomano que facis servir l’ou si els teus òrgans ja estan prolapsats.