TERAPEUTA GESTALT

TERAPEUTA GESTALT

Herbolària per la salut íntima

Cris

Cris

Terapeuta gestalt especialitzada en reprocessament del trauma i en acompanyament psicològic a la salut sexual de la dona. Faig consulta presencial a l’Alt Empordà i també en línia.

POTS CONTACTAR AMB MI AQUÍ

Olis essencials

L’aromateràpia és una branca de la fitoteràpia que utilitza els components volàtils de les plantes per obtenir efectes terapèutics. Entre els seus beneficis podem destacar els efectes que té sobre l’equilibri hormonal, l’alleujament de les molèsties vaginals o el tractament de ferides, picors o erupcions. Un d’aquests components volàtils de les plantes són els olis essencials.

Els olis essencials són extractes vegetals molt concentrats que tenen propietats terapèutiques. S’extreuen de les llavors, tiges, troncs, arrels, flors o fulles de les plantes. Es poden consumir a través del massatge, de compreses o esponges vegetals, inhalats o, fins i tot, per via interna.

A la Ginecologia Natural s’usen de dues maneres diferents: com a ingredient d’un producte o aplicant-lo de manera directa a l’interior de la vagina, empapant una esponja vegetal amb un oli vegetal i unes gotes de l’oli essencial terapèutic.

Consells bàsics per al seu ús

-Són molt volàtils: mantenir-los protegits.

-Poden ser tòxics: guardar-los en un lloc segur allunyat de les criatures

-Poden interaccionar amb medicaments: consulta amb la teva doctora si és el teu cas.

Preguntes que sorgeixen sovint:

Quants olis essencials es poden barrejar?

Es recomana no barrejar més de 2 o 3 olis essencials.

Es poden ingerir tots els olis essencials?

Generalment no. Entre els usos freqüents d’aquests hi ha la ingesta per via oral, però ha de ser un oli essencial de grau terapèutic i no tots els olis tenen aquesta característica. Llegeix atentament l’envàs i consulta amb la distribuïdora en cas de dubte.

Quina quantitat d’oli essencial he d’incloure als meus preparats?

A la Ginecologia Natural mai farem servir més de l’1% d’oli essencial en un preparat,

Olis essencials d’ús ginecològic

Arbre del té: És un dels olis essencials més usats, sobretot a nivell ginecològic. Característiques: antifúngic, antisèptic, antibiòtic, cicatritzant, antibacterià, antiinflamatori, antivíric.

Camamilla: Oli essencial de camamilla també és molt popular, sobretot en la cura de la pell. Característiques: calmant, antiinflamatori, cicatritzant, netejador, analgèsic, relaxant, antifúngic, antibacterià

Lavanda: L’oli essencial de lavanda no només és utilitzat pel seu aroma, sinó també per les propietats medicinals. Característiques: antifúngic, antisèptic, cicatritzant, antibacterià, antiinflamatori, sedant, analgèsic, regenerador, calmant, equilibrant.

Herbes medicinals bàsiques

Hi ha una àmplia gamma d’herbes medicinals d’ús ginecològic. Les herbes medicinals bàsiques per a la salut ginecològica són àloe vera, aloc, all, esbarzer, alfals, borratja, gingebre, sàlvia, julivert, te verd, canyella, ungla de gat, ruda, camamilla, maria lluïsa. Ja tens el teu herbolari de confiança? Pots indagar en llibres de plantes medicinals per conèixer cada planta amb profunditat i explorar-ne els usos.

Les plantes són les nostres mestres, ens poden guiar cap a la salut integral i entenen l’idioma de la ment, del cos, de les emocions i de l’esperit.

Si recull plantes silvestres, demana’ls permís i agraeix l’ofrena que ens fan amb la seva medicina. També tingues en compte de recollir només la quantitat necessària. Si les compres, assegura’t que siguin de cultiu ecològic, i si pot ser de proximitat, millor.

Aigües Florals

Un preparat d’aigua floral és una manera de beneficiar-nos de les propietats de les plantes de manera molt senzilla. La pots fer servir per netejar i banyar la teva vulva, per netejar-te energèticament si la poses en un esprai o per netejar el teu ou medicina.

Pots posar en aigua unes fulles o flors de la planta amb què vols treballar i la deixes reposar al sol un parell d’hores, la calor facilita que surtin els principis actius de la planta, la coles i ja la pots fer servir.

També us podeu acompanyar de les plantes en infusió per preparar-vos abans d’entrar en contacte amb el vostre ou medicina. Si pot ser sense sucre ni cap endolcidor molt millor. Si vols connectar amb la freqüència de la calma pots infusionar camamilla o espígol, en canvi si vols pujar la teva energia vital, pots fer servir el romaní; i si vols connectar amb la freqüència de l’amor, pots fer servir pètals de rosa.

Vapors Vaginals

Els vapors vaginals són una pràctica d’autocura molt antiga. És una herència maia en què es fa servir el vapor que desprenen algunes plantes medicinals per afavorir la salut dels genitals, acompanyar el cicle menstrual o simplement per connectar amb el plaer.

Aquesta pràctica es porta a terme fent una infusió amb la planta que triïs i després envolta la teva cintura amb una manta perquè arribi el vapor de la infusió a la teva vulva i la teva vagina. És com els vapors amb eucaliptus que es fan servir per obrir les vies respiratòries, però en lloc de tapar el cap, tapant de cintura cap avall.

Pots buscar una cadira o tamboret que et faciliti estar còmoda i alhora que arribi el vapor a tu. No cal que sigui gaire a prop perquè et pots cremar. Un cop estiguis al lloc, posa’t música relaxant, simplement tanca els ulls i gaudeix una estona.

Et recomano que provis amb una barreja que pots crear tu mateixa: calèndula per a la suavitat del teixit, pètals de rosa per vibrar amb l’amor, camamilla i espígol per anomenar la relaxació i farigola pel seu poder desinfectant. 

ALERTA! Els vapors vaginals no són beneficiosos per a algunes situacions ginecològiques, si no n’estàs segura, consulta primer amb una professional per saber si el treball amb els vapors és beneficiós per a la teva situació en concret.