TERAPEUTA GESTALT

TERAPEUTA GESTALT

Descobreix el teu poder interior

Cris

Cris

Terapeuta gestalt especialitzada en reprocessament del trauma i en acompanyament psicològic a la salut sexual de la dona. Faig consulta presencial a l’Alt Empordà i també en línia.

POTS CONTACTAR AMB MI AQUÍ

Estratègies pràctiques per millorar la confiança en tu mateixa

La confiança en una mateixa és el fonament d’una vida plena i satisfactòria. Quan confiem en les nostres habilitats i en qui som, enfrontem els reptes amb valentia i abracem les oportunitats. Tot i això, construir i mantenir la confiança en una mateixa no sempre és fàcil.

En aquest article explorarem estratègies pràctiques i accions que pots incorporar a la teva vida diària per enfortir aquesta valuosa confiança interior.

El primer és que et facis amb una llibreta bonica, un quadern de bitàcola on pots registrar tot el teu camí en el procés que estàs transitant.

1. Accepta i Celebra Els teus Assoliments
Moltes vegades subestimem els nostres propis èxits, grans o petits. Pren-te un moment per reflexionar sobre els teus èxits, sense importar com de petits semblin. Mantingues un diari on registris els teus èxits diaris o setmanals, i celebra’ls. Aquesta pràctica no sols reforça la confiança en tu mateixa, sinó que també et recorda constantment la teva capacitat per superar obstacles.

2. Estableix Objectius Realistes
Definir metes assolibles et permet experimentar l’èxit de manera contínua. Divideix els teus objectius en passos més petits i assolibles, i celebra cada avenç. En complir les teves metes, construiràs gradualment la confiança en les teves habilitats i competències.

3. Cultiva l’Autoacceptació
Ningú és perfecte, i acceptar les nostres imperfeccions és clau per desenvolupar confiança en una mateixa. En lloc d’enfocar-te en allò que perceps com a debilitats, treballa a acceptar i estimar totes les parts de tu mateixa. L’autoacceptació és un viatge continu però cultivar-la és essencial per construir una base sòlida de confiança.

4. Practica l’Autocura
L’autocura no només es tracta de mimar-te de tant en tant, sinó d’establir rutines que nodreixin el teu benestar físic i emocional diari. Dormir prou, alimentar-te bé i fer exercici regularment contribueixen significativament a la teva autoimatge i, per tant, a la teva confiança. Sentir-te saludable és el 50% de la feina.

5. Aprèn dels Fracassos

Els fracassos són inevitables, però la manera com els abordes pot marcar la diferència. En comptes de veure’ls com a obstacles insuperables, considera els fracassos com a oportunitats d’aprenentatge. Reflexiona sobre els fets, identifica lliçons clau i aplica-les en el futur. Aquesta actitud t’ajudarà a construir resiliència i a enfortir la teva confiança davant dels desafiaments. És més, el fracàs com a tal no existeix. Quan deixem de veure els errors o les equivocacions i els substituïm per experiències que formen part del camí d’aprenentatge, la paraula fracàs deixa de tenir sentit. Què és èxit i què és fracàs?

6. Desenvolupa les teves Habilitats
L’adquisició constant d’habilitats reforça la confiança en les teves capacitats. Identifica àrees on t’agradaria millorar i dedica temps a desenvolupar aquestes habilitats. Això no només ampliarà el teu conjunt d’habilitats, sinó que també augmentarà la teva autoconfiança.

7. Envolta’t de Persones Positives
Les persones que t’envolten influeixen a la teva percepció de tu mateixa. Busca relacions que et donin suport i t’animin en el teu procés. La nutrició emocional i el suport d’amistats i de familiars poden ser fonamentals per mantenir una mentalitat positiva i construir confiança.

La confiança en una mateixa és un viatge personal i únic. Amb paciència i dedicació a aquestes estratègies pràctiques, estaràs al camí de descobrir i potenciar el teu poder interior. Si vols aprofundir, pots agendar una sessió amb mi al formulari de contacte.